Project PHP

Het doel van dit project is het creëren van een webapplicatie die de hockeyclub kan helpen bij het efficiënter beheren van hun activiteiten. Dit zou functies kunnen omvatten zoals spelersregistratie, planning van trainingen, een kledingwinkel voor de kleding van de hockeyclub, communicatie met teamleden en trainers, en meer. Om deze applicatie te maken, zouden we PHP gebruiken, dit is een taal die veel wordt gebruikt bij webontwikkeling. PHP is geschikt voor het maken van dynamische webpagina's en webapplicaties en heeft een breed gamma aan functies en kenmerken voor het bouwen van complexe applicaties.

Als onderdeel van het project moet je nauw samenwerken met de hockeyclub om de specifieke behoeften en vereisten te begrijpen en vervolgens de applicatie naar hun wensen te ontwerpen en te ontwikkelen. Dit kan bestaan uit het uitvoeren van feedbackgesprekken, het maken van views en methodes en het testen van de applicatie om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan de behoeften van de klant. Over het algemeen is dit project een geweldige kans om je vaardigheden op het gebied van webontwikkeling te ontwikkelen met behulp van PHP en andere technologieën. Ook leer je veel op het gebied van praktijkervaring omdat je echt een project voor een klant maakt.

  • Datum

    2ste Semester van het academiejaar 2022-2023

  • Systeem Naam

    PHP

Zie Project

Meer informatie

Ik ga eerst wat meer info geven over de groepsindeling omdat dit toch een grote impact heeft gehad op ons project. De deelnemers aan het project werden ingedeeld in groepen volgens de punten van het PHP examen. Ergens begrijp ik wel waarom ze het doen maar ik vind het heel jammer voor mensen die wel iets willen bijleren. Ik kwam terecht in een groep waar het motivatiellevel een stuk lager lag dan dat van mij en nog iemand anders in de groep. Na het toch even geprobeerd te hebben, hebben we (Michiel en Ik) beslist om naar de leerkrachten te stappen. Achteraf gezien was het een goede beslissing. We zijn samengezet met iemand die ongeveer in dezelfde situatie zat als ons. We vormen nu een groep van drie.

Er waren best al wel wat dingen die ik gerealiseerd had in de andere groep. Zoals de standaard template maken bijvoorbeeld. Ook de pagina om je profiel bij te werken heb ik gemaakt. Nadat we waren opgesplitst hebben we natuurlijk wel de delen die we gemaakt hebben, meegenomen naar onze nieuwe groep. Nadat we het project hadden uitgelegd aan de nieuwe student konden we erin vliegen. Ookal waren we maar met drie en stonden we eigenlijk een maand achter op al de andere groepen, de movivatie om een goed project af te leveren was er zeker. Dit is natuurlijk één van de belangrijkste dingen die je moet hebben als groep.

Het project hebben we verder gezet met de nieuwe groep, SMO-D. We zijn meteen goed gestart en hadden al redelijk snel wat pagina's. De pagina waar ik mee bezig was is op één of andere manier niet helemaal goed opgeslagen. Vandaar dat ik nog maar twee andere pagina's gemaakt heb. Namelijk de seizoenspagina waar je per seizoen alle info kunt terug vinden. Ook de pagina voor de verschillende soorten types van kleren heb ik gemaakt.

Er zijn zeker enkele dingen die ik tot nu toe al geleerd heb uit het project. Zowel voor mij als persoon, als voor het groepswerk zelf. Ik heb ook op gebied van PHP zeker al wat bijgeleerd. Ik heb er altijd proberen voor zorgen dat er zo weinig mogelijk discussie is tussen de twee andere groepsleden. Dit is wel enkele keren gebeurd maar het is nooit echt uit de hand gelopen. Ik probeer ook altijd zo rustig mogelijk te zijn en mijn mening te geven over de bepaalde situatie. Ik heb ook voor mezelf geleerd dat je als groep moet presteren en dat communiceren heel belangrijk is. Dit probeer ik ook zo goed mogelijk mee te geven met de andere groepsleden.

Besluit

Het project is nog niet helemaal af, maar ik ben blij met wat we al hebben gemaakt. Zeker ook na de valse start ben ik op dit moment blij hoe het al gelopen is. Het samenwerken gaat soms goed en soms minder goed, maar dit probeer ik ook zo goed en zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Hopelijk ronden we het project op een goede manier af.