WeBPdesign business

Ik weet niet zo goed hoe ik de uitleg van dit project moet beginnen. Een droom die momenteel in vervulling aan het gaan is... Mijn eigen onderneming starten. Ik heb in het eerste bachelor jaar van deze opleiding, webdesign ontdekt. Ik vond het zo tof dat ik mezelf telkens weer tot het uiterste dreef tijdens de oefeningen en het project. Het semester daarna werd ik gepassioneerd door het verhaal van Jordi De Roeck. Hij was als student een studentenonderneming gestart en maakte website's voor andere mensen. Ik ben hem beginnen overvallen met vragen omdat ik dit zo interessant vond. Uiteindelijk ben ik in de grote vakantie ook mijn eigen studentenonderneming gestart. Iets waar ik super trots op ben.

De foto hieronder is mijn logo. Een klein beetje meer uitleg hierover. Ik heb gekozen om webdesign een beetje te vervormen naar weBPdesign van Brent Peeters. Zo heb ik mijn logo ook opgesplitst en de "BP" 90° gedraaid. De foto rechts van mijn logo is een klein deeltje van mijn eigen website. Een klein beetje meer informatie hoe ik mijn service bied. Dit is opgedeeld in 4 stapjes die op een simpele en duidelijke manier worden uitgelegd.

  • Datum

    Juli 2022

  • Systeem Naam

    Html & Css

Zie Project

Meer informatie

De 4 foto's onder deze tekst zijn templates die ik gemaakt heb om bepaalde klanten of projecten aan te condigen via mijn instagram. Op deze manier kan je al een beetje zien wat ik gemaakt heb. Dit zijn mijn 3 klanten en een project dat ik zelf heb ontworpen.

Als eerste gaan we van start met mijn eerste klant, Anou-El. Dit is een kledingwinkel in dessel met specifiek kleren voor vrouwen. Dit is mijn eerste klant waar ik dus ook als eerste een gesprek heb moeten voeren. Dit viel heel goed mee. De klant beantwoordde mijn vragen duidelijk waardoor ik kon starten met het design. Nadat ik met de klant het design had overlopen en de kleine foutjes er had uitgehaald, kon ik starten met het maken van de website. Na een kleine 40 uur swoegen en zweten, was mijn eerste website voor mijn eerste klant een feit. Heel trots op deze website, maar natuurlijk het allerbelangrijkste de klant was zeer tevreden. Op dit moment beheer ik de website en verander ik de collecties op de website om het seizoen.

We gaan verder met de dansschool uit Retie, namelijk FREEze. Deze website heb ik niet zelf gemaakt maar wel overgenomen van iemand anders. Dit is ook een hele opgave om de code van iemand anders perfect te kunnen begrijpen. Maar ook hier weer was de klant na een hele boel aanpassingen, zeer tevreden over het resultaat. In de lesvrije week werden de inschrijvingen voor het danskamp in de zomer opengezet. Dit was voor mij wel een stressvolle week. Ik heb veel stukjes code aangepast en ik heb alles zoveel getest. Ik was blij toen ik zag dat de inschrijvingen binnenliepen in de database. Ik ben trots dat ik dit heb kunnen regelen voor 320 dansers die zijn ingeschreven. De samenwerking met de klant loopt ook zeer vlot.

Het project dat ik zelf bedacht heb is het designen van een applicatie. Dit heb ik gedaan via Figma. Een zeer interessant programma om op een simpele manier een mooi design te kunnen maken. Eerst ben ik op papier beginnen tekenen en schetsen om een klein beetje een idee te hebben over wat ik wil ontwerpen. Ik heb op verschillende sites goede ideëen opgedaan om te verwerken in mijn design. Zoals je kan zien heb ik een food order en delivery app ontworpen. Eén van de dingen die ik ook super graag doe is UI/UX design. Vandaar dat ik dit project geprobeerd heb. Ik ben zeer trots op het resultaat van mijn eerste UI/UX design, en hopelijk niet de laatste.

Als laatste heb ik een recente klant waar ik de website voor beheer. Ik heb in het eerste jaar de website zelf gemaakt voor een project voor het vak Professional skills 1. De klant is er niet zomaar één, maar de Europese kampioen Rallycross RX3 en de Belgische kampioen CrossKart. Ik ben zeer trots dat deze website mag beheren. Wat er dit seizoen op de planning staat is een pak meer als het vorige jaar. Na elk weekend wordt er een artikel geplaatst op de website. Ook enkele statistieken horen hier zeker bij. Ik heb al enkele templates gemaakt om de artikelen gemakkelijk en snel te kunnen plaatsen. Het samenwerken met de klant is zeer goed en professioneel.

Besluit

Dit project is nog maar net gestart, maar ik kijk er naar uit om telkens weer iets bij te leren. Hopelijk kan ik van deze hobby ooit mijn beroep maken. Ik hoop dat ik nog lang websites kan maken en UI/UX designs kan ontwerpen. Ik ben erg blij dat ik deze stap heb durven nemen om mijn eigen onderneming te starten. Ik kijk er naar uit om meer klanten te verwelkomen bij weBPdesign.

Mijn onderneming is nog maar net gestart, maar ik wil zo lang mogelijk dit verder zetten.